مجموعه آموزشهای مهندسی کشاورزی و زراعت
گردوغبار ول کن سیستان نیست/ مسئولان نظارگر شدهاند!
در این تصویر خاکهای سطحی در حال فرسوده شدن بر اثر وزش باد شدید نشان داده شده است.
نسخه دسکتاپ نسخه موبایل نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به تأثیر چرای دام بر خاک مرتع، اظهار داشت: چرای دام بر خاک مرتع تأثیر مستقیم دارد، بخصوص در اوایل بهار و یا مواقع دیگری که خاک مرتع مرطوب است و باعث سفت شدن آن میشود.
اسماعیل کهرم؛ کارشناس محیط زیست و بومشناس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به نابودی مراتع در پی ازدیاد سه تا چهار برابری چرای دام در کشور، گفت: این میزان دام موجود سبب نابودی پوشش گیاهی در مراتع، رشد بیابانزایی و افزایش ریزگردهای داخلی میشود.
با این حال کارشناسان این اقدام را «نمایشی» تلقی کردند چراکه مشکلات اساسی زاگرس به مسائلی نظیر چرای دام در دامنه این کوهها مربوط میشود که با بذرکاری نمیتوان با آن مقابله کرد.
به گفته ترحم بهزاد - مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی- در راستای این دستورالعمل مکاتبات و نشستهایی در گروه ستاد ملی کوچ برگزار شده است.
دکتر متخصص و فوق تخصص در سبزوار ؛ در این صفحه میتوانید نوبت بهترین پزشکان شهر سبزوار را مشاهده کنید.
آذر سال گذشته بود که کامران پورمقدم - رییس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگلها- از تلاش برای جوانسازی و احیای جنگل های زاگرس با "بذرکاری" خبر داد.
پاسخ: سنگ ها در طول سالیان دراز به روش های مختلف خرد می شوند سپس تغییر شیمیایی پیدا می کنند و به خاک تبدیل می شوند.
از جمله محورهای این دستورالعمل تشکیل کارگروه مدیریت چرا با محوریت استانداران و دبیری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها، تخصیص بیشتر اعتبارات از طرح احیا و اصلاح مراتع برای پروژه مدیریت چرا، اعمال قُرق برای سالهای خشکسالی و پیشگیری از گرد و خاک، برخورد قضایی با متخلفان بهرهبرداری غیر مجاز، همکاری استانداران در آگاهیبخشی نسبت به ضوابط بهرهبرداری به منظور پیشگیری از افزایش تخلفات و موضوع تامین علوفه از سوی سازمان امور و عشایر ایران برای جلوگیری از کوچ زودهنگام است.
به گفته بهزاد کوچ یکی از مهمترین موضوعات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است که هر سال برنامههایی در این زمینه تدارک دیده میشود. وی در این راستا میگوید: اسفند ماه سال ۹۹ اولین بار بود که دستورالعملی با عنوان دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ تدوین و به استانداران، سازمان جهاد و کشاورزی استانها، مدیران کل منابع طبیعی استانها و سازمان امور عشایر در راستای اجرای بهتر چرا برای read more حفظ منابع آب و خاک، تقویت افزایش پوشش گیاهی، آمایش سرزمین و جلوگیری از تخریب سرزمین و چرای زودهنگام و کنترل افرادی که فاقد پروانه چرا هستند، ابلاغ شد.
آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل البرز اصفهان ایلام بوشهر تهران چهارمحال و بختیاری خراسان شمالی خراسان جنوبی خراسان رضوی خوزستان زنجان فارس قم قزوین سمنان سیستان و بلوچستان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرستان مرکزی مازندران هرمزگان همدان یزد استان البرز